SBB - Mountainbikeroute Schoorlse Duinen

Niks is zo lekker om op een vrij moment lekker je energie kwijt te kunnen op de mountainbike. Deze route gaat langs de mooiste plekken in de Schoorlse Duinen.

Vlak na vertrek gaat de mountainbiketocht dwars door het donkere dennenbos met veel hoogteverschillen. Daarna kom je bij het open duin en beklim je eerst de Zwarte Blink. Boven op dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht.

Het parcours gaat verder door de bossen, vlak langs zee, het nieuwe natuurgebied De Kerf en het hoogste punt van de route: De Schoorlse Nok. Dit is een van de hoogste duinen van Nederland op 48 meter boven NAP. Zelfs voor de ervaren mountainbiker is deze klim behoorlijk afzien.

Je kunt de route op verschillende plaatsen starten en onderbreken en je kunt de route korter maken en overstappen op het fietspad. De route is dus ook geschikt voor beginners. Ga jij deze uitdaging aan?

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder twee rondjes) en het logo van een fiets.

Via deze website kun je de mountainbikeroute downloaden. Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

SBB - Mountainbikeroute Schoorlse Duinen

Postweg 2
Aagtdorp (Schoorl)

(072) 509 33 52

schoorlseduinen@Staatsbosbeheer.nl
Datum
vrijdag 22 januari 2021
(elke dag te DOEN)
Start

Startpunt: Postweg 2, Aagtdorp (Schoorl)

Geopend van zonsopgang tot zonsondergang

Toegang

Gratis

Extra informatie

De route heeft een lengte van 15 kilometer.

De officiële start en finish liggen bij het 'Witte Huis' in Aagtdorp.