Connexxion
Connexxion verzorgt het openbaar vervoer per bus. De Nederlandse Spoorwegen (NS) regelt de treindienst. In ieder treinstation, Castricum (buslijn 164), Heiloo (buslijn 408) en Alkmaar (buslijn 165 en 166) is er een aansluiting naar Mooi-Kennemerland. Om je uitstapje te plannen kun je het beste gebruikmaken van de reisplanner 9292.

Buurtbus
Naast de zogenaamde grote bussen van Connexxion rijden de achtpersoonsbusjes van de Vereniging Buurtbus Bergen die met ruim 100 vrijwilligers het openbaar vervoer verzorgt tussen de dorpen van de gemeente Bergen: Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Groet en Camperduin met aansluitingen op Castricum, Heiloo en Alkmaar.

Dagen en tijden
De Buurtbus rijdt op maandag t/m zaterdag (op zon- en feestdagen rijdt de Buurtbus niet).

Maandag t/m vrijdag: van 8.00 uur tot 18.00 uur.
Zaterdag: van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Tarieven
Je kunt gebruikmaken van je OV-chipkaart of koop je kaartje bij de buschauffeur (alléén pin, bankpas of creditcard).

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis.

Huisdieren in een mandje o.i.d. op schoot en blindengeleidehonden hebben geen vervoersbewijs nodig. Voor alle overige huisdieren dient een kaartje te worden gekocht.

Meer informatie over tarieven vind je hier.

Achtpersoonsbusjes
Er zijn drie achtpersoonsbusjes met aangepaste instaphoogte en dubbele instapdeur. Ze zijn voorzien van airco en bieden voldoende ruimte voor je bagage.

Helaas zijn de bussen niet toegankelijk voor een elektrische rolstoel (wettelijke verboden), wel zijn ze geschikt voor reisrolstoelen, rollators en kinderwagens.

Kustbus (shuttlebus)
In de zomervakantie rijdt er een gratis shuttlebus tussen Bergen en Bergen aan Zee én tussen NS-station Castricum en Castricum aan Zee, met een stop bij camping Bakkum).

De gratis shuttlebus rijdt van zaterdag 6 juli t/m zondag 1 september 2024 elke dag vanaf Bergen (Plein) naar Bergen aan Zee. De kustbus rijdt tussen 11.00 en 19.30 uur van Bergen Plein naar Bergen aan Zee en weer terug. De bus stopt ook bij de Komlaan en de Franschman. De bus rijdt elke 30 minuten volgens een vaste dienstregeling. Er kunnen max. 24 personen mee. Kijk op 9292.nl om je reis te plannen of op de website van de gemeente Bergen.

Transferium Egmond-Binnen - Egmond aan Zee
Je bent met de auto en je wilt makkelijk naar het strand in Egmond aan Zee? Zet je auto neer op het transferium*, Hogedijk in Egmond-Binnen en pak daarna de pendelbus. De pendelbus rijdt in het weekend en doordeweeks alleen op hete dagen. Het transferium is open tussen 10.30 en 19.30 uur.

De eerste shuttlebus vertrekt rond 10.30 uur naar het strand in Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard in Egmond aan Zee naar het parkeerterrein aan de Hogedijk in Egmond-Binnen. Het streven is om elk kwartier vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) een bus te laten vertrekken. De actuele dienstregeling van de bus vind je op de website van de gemeente Bergen.

* Afhankelijk van het weer (het moet zonnig zijn) en de drukte is het transferium geopend. Per week wordt via verschillende mediakanalen van gemeente Bergen aangegeven welke dagen dit zijn.