Beverwijk
Beverwijk Beverwijk

Beverwijk is een stad tussen Alkmaar en Haarlem, ligt in de luwte van de duinen en onder de rook van Tata Steel. De stad is bekend door zijn grote oosterse- en tweedehandsmarkt ‘De Bazaar’, maar heeft nog veel meer te bieden. Beverwijk is een levendige stad met kunst, cultuur en erfgoed met ruimte voor allure en experiment. Welkom in Beverwijk: ontdek de veelzijdigheid van deze stad in de IJmond.

Kunst en cultuur
Op meerdere plekken in Beverwijk kan je genieten van kunst en cultuur. Zoals in De Grote Kerk, het Kennemer theater, Het Muziekfort, Kennemer Museum, De Broedmachine en tijdens verschillende evenementen die er gedurende jaar zijn. Youth Art Festival is daar een van.

Historisch
Met de Stelling van Amsterdam heeft Beverwijk Wereld Erfgoed binnen haar grenzen. De prachtige historische buitenplaatsen als de hofstede Scheybeeck, buitenplaats Akerendam en Huize Westerhout zijn vandaag nog steeds te bezichtigen.

Beverwijk heeft stedelijke voorzieningen zoals een grote openbare bibliotheek, de Breestraat als winkelcentrum, een bioscoop met meerdere zalen, het Kennemer Theater, het Sportfondsenbad, de keuze uit een groot aanbod in sportmogelijkheden, de kinderboerderijen, de speeltuinen en een divers aanbod aan restaurants en cafés. Tegelijkertijd ben je in Beverwijk in tien minuten buiten.

Licht en lucht
De gemeente ligt midden in de Randstad, maar heeft licht en lucht: in de parken, in de Beverwijkse polders, op de overgebleven Beverwijkse akkers, in het uitgestrekte duinreservaat en natuurlijk op het strand van Wijk aan Zee. Twintig minuten op de fiets en daar is de zee.

Beverwijk, een stad vol verrassingen