Dijk en Waard
Dijk en Waard Dijk en Waard

De nieuwe gemeente Dijk en Waard (een samensmelting van Heerhugowaard en Langedijk) ligt ten noorden van Alkmaar. Hier vind je o.a. het grootste overdekte winkelcentrum in de kop van Noord-Holland en een uitgestrekt landelijk gebied met unieke dorpen.

In landelijk Dijk en Waard is het heerlijk wandelen, fiets je door de polder en huur je de fluisterboot voor een pleziervaart door het Rijk der Duizend Eilanden. Je komt langs mooie plekken, vaak beschermde dorpsgezichten met stolpboerderijen. Ze worden de piramides van de polder genoemd. Onderweg koop je bij diverse stalletjes streekproducten; vers van het land.

Genieten van kunst, daar draait het om bij de Kunstkerk. Een andere manier om van kunst te genieten is kunst kijken bij de kunstenaars zelf, bijvoorbeeld bij de Kunstkerk, Artfarm en Atelier6 of tijdens een van de kunstroutes.

Dijk en Waard heeft jaarlijks tientallen evenementen. Zien we je op de Langedijker Streekmarkt (september), Indian Summer (juni), Heerhugowaard Live (september), Koedijks Gondelvaart (augustus), Langedoikermarkt (augustus)? Kijk voor de actuele informatie op www.ontdekdijkenwaard.nl

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de ondernemers en zij zijn trots op dit prachtige gebied. Wees welkom!