Museum BroekerVeiling
Museum BroekerVeiling Museum BroekerVeiling Museum BroekerVeiling Museum BroekerVeiling Museum BroekerVeiling

Kom je helpen zaaien? Museum BroekerVeiling bestaat uit prachtige akkers omringd door water. Hier worden seizoensgroenten verbouwd zoals bloemkool, aardappelen, uien, bieten, prei, witte-, rode- en boerenkool. De tuinders zie je hier geregeld zaaien. Kom je een aantal zaadjes planten? Er zijn stukjes grond vrijgemaakt waar je zelf ook mag zaaien. Er staat een zaaibord met instructies klaar; ook zijn er tuinders aanwezig om te helpen.

Je eigen groenten verbouwen, dat is helemaal niet ZAAI! Maar het buitenmuseum biedt nog meer: het is ook mogelijk om te spelen op houten speeltoestellen en de dieren te bekijken. Soms is er een palingroker aanwezig of vertelt Ome Dirk spannende verhalen.

Lekker vers en zelf geoogst
Gedurende het seizoen kun je de groei van je plantje volgen. Na heel wat uurtjes schoffelen, zaaien, bijmesten, water en liefde geven, is het eindelijk tijd om te oogsten. Het resultaat: verse groenten van de akkers. Na het oogsten worden de groenten geveild. Maak het mee en koop je eigen groenten, super KOOL!

Bied mee
Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Nadat de groenten zijn geoogst en met Langedijker akkerschuitjes bij de veiling binnenvaren, kun je hier zelf bieden op de door jou en andere bezoekers verbouwde kool, bieten en uien. Wat een avontuur! Alle ogen zijn gericht op de authentieke veilingklok uit 1903 ….de spanning stijgt. Snel drukken! Te snel? Dan betaal je te veel. Te laat gedrukt? Dan zijn de groenten misschien aan iemand anders verkocht. Een spannende en leerzame belevenis waarbij Hollandse groenten en een grappige veilingmeester een belangrijke rol hebben! Met welke groenten ga jij naar huis?

Ontdek het Rijk der Duizend Eilanden per akkerschuit
Museum BroekerVeiling bevindt zich in het Rijk der Duizend Eilanden, dat klinkt bijna als een sprookje! Vroeger bestond het gebied uit meer dan 15.000 eilandjes, nu nog enkele honderden. Hier konden de Langedijker akkerschuiten van de tuinders van de akker tot onder de veilingklok varen…. en dus nog steeds! Maak het zelf mee. De rondvaart vertrekt vanuit Museum BroekerVeiling en brengt je in het prachtige, laatst overgebleven deel van het Rijk der Duizend Eilanden. ErVAAR het zelf!

Slecht weer?
Leer meer over de tuinderscultuur via de leerzame expositie binnen in het museum en kies voor de audiotour.

Museum BroekerVeiling

Museumweg 2
Broek op Langedijk

(0226) 31 38 07

info@broekerveiling.nl
www.broekerveiling.nl
Datum
woensdag 24 april 2024
(hele jaar geopend)
Openingstijden

Check hier alles over de openingstijden

Entree

Er zijn diverse mogelijkheden voor een ticket, inclusief demonstratieveiling, rondvaart (naar gelang het weer met een open of dichte boot), audiotour en exposities. Meer informatie vind je op deze link.

Extra informatie

Rolstoelvriendelijk.

Honden zijn welkom (aan de riem).

Gratis parkeren in de nabije omgeving.

Een bezoek aan het museum duurt gemiddeld 3 à 4 uur. Heb je er veel plezier in, dan blijf je natuurlijk gezellig langer.