Wijk aan Zee
Wijk aan Zee Wijk aan Zee

Als je via een groene corridor Wijk aan Zee binnenrijdt, valt het grote weiland op, waar omheen het dorp is gebouwd. Dit nostalgische plekje is rijk aan onverwachte en contrastrijke dingen. Door de Noordpier van IJmuiden is Wijk aan Zee een hotspot voor de beste surfers, het is een van de culturele dorpen van Europa en het huisvest jaarlijks in januari het grootste schaaktoernooi ter wereld, het Tata Steel Chess Tournament.

Sportief
Wijk aan Zee heeft niet alleen een familiestrand, door haar weidsheid zijn er stoere strandsporten mogelijk zoals blokarten, skyten, powerkiten, landboarden en speedgliden. Op het water kan je surfen, kajakken, kitesurfen, raften of rustig vanaf de Noordpier gaan zeevissen. Een prachtige plek voor sportieve mensen, waar je na een dag op het strand in het dorp gezellig uit kan gaan. In het centrum zijn meerdere restaurants, café, hotels en winkels.

Familiebadplaats
Door de kleinschaligheid is Wijk aan Zee een ideale familiebadplaats. Voor de kinderen is er in de zomer Beachclub Zuid met trampolines, een luchtkussen en ballenberg. Duinpark Paasdal heeft een ruim opgezette 18-holes midgetgolfbaan, geschikt voor jong en oud. Ook kun je hier fietsen huren.

In Wijk aan Zee zijn genoeg mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Het open duingebied en de natuur nodigen uit tot een mooie wandel- en/of fietstocht. En als je een van de duintoppen beklimt geniet je van een imposant uitzicht over de omgeving.

Wijk aan Zee
Parel aan de Noordzeekust