Bergen
Bergen Bergen

Kunstenaarsdorp
Bergen is van oudsher bekend als kunstenaarsdorp en werd reeds in de tiende eeuw de heerlijkheid Bergen genoemd. De mooie ligging aan bos en duin, vlakbij de zee en de diversiteit in huizenbouw geeft Bergen een karakteristieke uitstraling. Het licht, de ruimte en de lommerrijke lanen inspireren schilders, schrijvers en architecten tot het scheppen van veel moois.

Als je door het dorp wandelt zie je galerieën, goed gesorteerde boekwinkels en musea die je eraan herinneren dat je in een kunstenaarsdorp verblijft.

Bos en duinen
Het dorp ligt midden in een bosrijke omgeving. Heerlijk om in dit groene decor te wandelen, met of zonder hond of paard. En voor je het weet loop je in de duinen te genieten van de prachtige omgeving (zorg er wel voor dat je voor het duingebied van de PWN een duinkaart hebt gekocht).

Het centrum
In de dorpskern, rondom de Ruïnekerk, vind je tal van winkels, boetiekjes, terrassen en gastvrije restaurants. Er is hier altijd iets te doen. De winkels zijn elke dag open en het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd. Bergen is bruisend en een vakantiebestemming voor jong en oud!