SBB - Poppentheater

In Buitencentrum Schoorlse Duinen verzorgt Poppentheater Belletje Sterk regelmatig leuke poppenvoorstellingen. Ze zijn spannend, leuk, lief, grappig... Kom je ook een keer kijken? Aansluitend aan elke voorstelling valt er ook altijd iets te knutselen.

Programma in 2020

Woensdag 19 en vrijdag 21 februari: Kabouter Zako en het kristal
Kabouter Zako poetst iedere dag de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen probeert kabouter Zako te helpen. Na de voorstelling knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak.​

Zondag 23 februari en 1 maart 2020: Winterfeest bij Elfje Sterre
Het is winter en dat vieren we in het Elfenbos. Elfje Sterre is dikke vriendjes met Oehoet. Samen met Muis en Kabouter Zako beleven ze winterse avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Na de voorstelling knutselen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje.​

Lammetjespap - 22 maart
Een voorstelling vol voorjaarsdieren waarin kabouter Zako op zoek gaat naar de schapen. Na afloop maken de kinderen een kabouter met wol.

Zondag 29 maart: Lentefeest bij Elfje Silver
Het is lente en dat vieren we in het Elfenbos. Elfje Silver is dikke vriendjes met Vosje. Samen met Ko Nijn en Kabouter Zako beleven ze avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Na de voorstelling knutselen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje.​

Zondag 5 april: Het geheim van de Paashaas
De paashaas is volop bezig met voorbereidingen voor de grote dag. Alles is dan op z'n paasbest. Groot is de schrik als plotseling de mand met eieren is verdwenen. We gaat hem helpen zoeken? De dieren in het bos of kabouter Zako? Kinderen mogen na de voorstelling een eigen paashaas maken om mee naar huis te nemen. 

​Zondag 26 april: Kabouter Zandkorrel bij de koning
Een betoverend lichte voorstelling voor alle leeftijden.  ​

Woensdag 29 april en zondag 10 mei: Lentefeest bij Elfje Silver
Het is lente en dat vieren we in het Elfenbos. Elfje Silver is dikke vriendjes met Vosje. Samen met Ko Nijn en Kabouter Zako beleven ze avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Na de voorstelling knutselen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje (op 10 mei een verassing voor alle moeders). 

​​Zondag 28 juni: Zomerfeest bij Elfje Fier
Het is zomer in het Elfenbos en dat vieren we. Elfje Fier nodigt iedereen uit op het zomerfeest. Zandhagedis en vlinder zorgen voor een bijzondere verassing. Na de voorstelling knutselen een zomerse wensboom.​

Zondag 30 augustus: Kabouter Zako gaat kamperen
Kabouter Zako heeft eindelijk vakantie. Wat zou hij graag eens willen kamperen. Hoe komt hij aan een tent? Kom kijken naar deze vrolijke voorstelling van poppentheater Belletje Sterk. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak.​

Zondag 6 en 27 september: Appeltaart
Kabouter Zako heeft trek in appeltaart. Hij gaat op zoek naar appels. Maar waar vind je die eigenlijk? Samen met Muis, Oehoet en Ekihoorn wordt het een vrolijk avontuur. 

Zondag 4 oktober: Dierendag
Kabouter Zandkorrel is nooit alleen in het duin. Er zijn altijd dieren om hem heen. Samen vieren ze dierendag. Kinderen mogen hun eigen lievelings-dierenknuffel meenemen. Na de voorstelling maak je een dierendagknutsel om mee naar huis te nemen.

​Woensdag 11 oktober: Herfstfeest bij Elfje Fier
Het is herfst in het Elfenbos en dat vieren we. Elfje Fier is dikke vrienden met Mier. Samen met Groene Specht en kabouter Zako gaan ze in de Schoorlse Duinen op zoek naar een mooie herfstversiering voor het feest. Na de voorstelling maken de kinderen een fantasieboom met aan de voet een elfendeurtje. 

​Woensdag 13, vrijdag 16 en zondag 25 oktober: Op de grote paddenstoel van Kabouter Zako
Jan Klaassen en Katrijn geven een herfstfeest! Natuurlijk is kabouter Zandkorrel (Zako) er ook weer bij, hij zorgt voor alle paddenstoelen.​​

Zondag 8 november: Het toverlicht
Waar gaat het Licht naar toe als de zon in de zee zakt? Jan Klaassen wil dat echt weten. Kabouter Zako laat hem zien hoe hij aan licht komt. Na afloop mogen de kinderen een lichtgevende kabouter knutselen.​

Zondag 22 en 29 november: Sinterklaas
Kabouter Zako vindt een kadootje in het bos. Hebben Sint en Piet dat verloren of is het voor één van de dieren? Jan Klaassen heeft zout pepernotendeeg gemaakt. Een vrolijke Sinterklaas voorstelling! Na afloop mogen de kinderen een eigen Sinterklaas maken van een berkentak.

Woensdag 30 december en zondag 3 januari 2021: Winterfeest bij Elfje Sterre
Het is winter en dat vieren we in het Elfenbos. Elfje Sterre is dikke vriendjes met Oehoet. Samen met Muis en Kabouter Zako beleven ze winterse avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Na de voorstelling knutselen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje.

SBB - Poppentheater

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Oorsprongweg 1
Schoorl

(072) 509 33 52

schoorlseduinen@Staatsbosbeheer.nl
www.staatsbosbeheer.nl
Datum
zondag 27 september 2020
zondag 4 oktober 2020
zondag 11 oktober 2020
(meerdere data dit seizoen)
Aanvang

Er zijn 2 tijdstippen: 11.00 uur en 14.00 uur, aansluitend knutselen. Duur 1,5 uur.

Entree

€ 8,50 p/p inclusief limonade, koffie/thee en geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan hier.

Extra informatie

Voor kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook leuk voor volwassenen. De toegang tot het Buitencentrum is gratis, wel betaald parkeren (tussen 10 en 19 uur).