Schagen
Schagen Schagen

Dagje uit in Schagen
De gemoedelijke sfeer die in Schagen hangt is voelbaar wanneer je door de smalle winkelstraatjes slentert of neerstrijkt op een van de terrassen rond het gezellige marktplein, tegenover de Grote Kerk. Zit het weer tegen? Dan is winkelcentrum Makado om de hoek een uitkomst. Er is in Schagen een grote variatie aan winkels en vele restaurants voor alle smaken.

Iedere donderdag is er een weekmarkt. Een begrip in de regio. Altijd gezellig druk en ook met kramen met typische Westfriese producten. En… parkeren in Schagen is gratis!

Westfriese Folklore
Schagen staat bekend om de Westfriese Folklore. In de zomermaanden trekt vanaf 4 juli op tien achtereenvolgende donderdagen een stoet van historische voertuigen en in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen door het centrum. Lopend of gezeten op of in boerenwagens. Ook worden er op deze donderdagen diverse oude ambachten tentoongesteld en nagespeeld. Iedere Westfriese donderdag heeft een specifiek thema en dagprogramma, van dans, muziek en klederdracht tot ringsteken.