Ontdek het museumkwartier

Landgoed Willibrordus
De Sint Willibrordusstichting werd in 1929 in Heiloo gesticht door de congregatie van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Voor psychiatrische behandelingen maakt de GGZ Noord-Holland-Noord nog steeds gebruik van een gedeelte van het Landgoed. Inmiddels hebben veel gebouwen een nieuwe functie gekregen. Dankzij de geslaagde herbestemming zijn interessante activiteiten mogelijk geworden. Dit zorgt voor dynamiek en maakt van Landgoed Willibrordus een bijzondere wandelpleisterplaats.
Wil je meer ontdekken over wat er achter de monumentale gevel is te beleven? Kom dan naar het VVV-informatiepunt of bezoek de website www.landgoedwillibrordus.nl

Museumkwartier
Bij de VVV is de Verhalenkamer gevestigd, onderdeel van het Museumkwartier op Landgoed Willibrordus. In de luwte van de Cultuurkoepel zijn deze vier musea te bezoeken: de Verhalenkamer, het Archeologisch Museum Baduhenna, Toverlantaarn Museum en Historisch Museum Heiloo. Vergeet niet te reserveren!

1.Verhalenkamer
In de Verhalenkamer loop je langs de verhalen over het heden en verleden van de psychiatrie, actuele herstelverhalen en exposities. 
Meer informatie: watgaanwedoen.nl/verhalenkamer-willibrordus

2. Toverlantaarnmuseum
Bewonder in dit museum de unieke collectie van zo’n 400 toverlantaarns en de kleurrijke collectie lantaarnplaten (1750 tot 1930). Laat je onderdompelen in die sfeer tijdens een korte toverlantaarnprojectie en kom meer aan de weet over de overgang van stilstaand naar bewegend beeld, de voorlopers van cinema en de moderne media. 
Meer informatie: watgaanwedoen.nl/toverlantaarn-museum

3. Archeologisch museum Baduhenna
Dit museum toont met honderden voorwerpen de aloude geschiedenis van Heiloo en omstreken. Sporen van activiteit en voorwerpen gaan terug tot 4.000 jaar geleden. Ieder voorwerp heeft zijn unieke achtergrond en interessant verhaal wat de herkomst betreft, enthousiast verteld door een van de vrijwilligers. 
Meer informatie: watgaanwedoen.nl/archeologisch-museum-baduhenna

4. Historisch Museum Heiloo
Je komt meer te weten over de geschiedenis van Heiloo via een tijdlijn met foto’s, teksten, informatiepanelen en beeldschermen, vanaf de 8e eeuw tot 1960, waarover enthousiaste gidsen over kunnen vertellen. In de filmzaal zijn er doorlopend films. 
Meer informatie: watgaanwedoen.nl/historisch-museum-heiloo