Archeologisch museum Baduhenna

Dit museum is het startpunt om te ontdekken hoe er in Heiloo is gewoond in de afgelopen 4000 jaar. De geschiedenis van het ontstaan van de strandwal en de eerste bewoners met hun rituele plaatsen wordt toegelicht.

Honderden voorwerpen
Een collectie van honderden voorwerpen, met een unieke achtergrond en met een interessant verhaal wat de herkomst betreft. Sommige voorwerpen komen uit de prehistorie, bijvoorbeeld de vuurstenen sikkels uit de bronstijd (2000BC - 800BC). Andere stammen uit de tijd dat er boerderijen of landhuizen waren, zoals Ypenstein, een buitenhuis met gracht en hoektorens, gebouwd in de 16e eeuw.

Naast de vaste archeologische collectie toont het museum een unieke tegelverzameling en zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Rondleidingen
De rondleiders vertellen met enthousiasme en laten je de rijke bewoningsgeschiedenis van Heiloo beleven.

Film
In de filmzaal draaien wisselende documentaires zoals ‘Limmen, De Krocht’, waarbij je ziet op welke manieren archeologen aan het werk zijn.

Archeologisch museum Baduhenna

Landgoed Willibrordus

Kennemerstraatweg 464
Heiloo

(072) 533 47 37

www.museumkwartierheiloo.nl
Datum
woensdag 28 juli 2021
zaterdag 31 juli 2021
woensdag 4 augustus 2021
(elke woensdagochtend en zaterdagmiddag)
Tijden

Woensdag:
10.00 – 12.00 uur

Zaterdag:
14.00 – 17.00 uur

Entree

Gratis

Groepen op afspraak

Extra informatie

Ingang - als je voor de hoofdingang staat - direct na de rechterpoort links, of je loopt via de hoofdingang naar binnen en gaat voor de traplift naar links: souterrain Willibrordus Business Centrum.