Historisch Museum Heiloo

In Historisch Museum Heiloo zie je via een tijdlijn de geschiedenis van Heiloo, vanaf de 8e eeuw tot 1960, waarover enthousiaste gidsen veel over kunnen vertellen. En mocht jij iets over Heiloo en haar geschiedenis weten, dan horen ze ook graag naar jouw verhalen.

Expositiezaal
In de expositiezaal vind je (wisselende) exposities over de geschiedenis van Heiloo met o.a.: Landgoed ter Coulster, de Heilooër Kring, het Huis Nijenburg, de Witte Kerk, Kunst in Heiloo en de geschiedenis van Sinterklaas in het dorp. Twee tot drie maal paar jaar worden er nieuwe exposities samengesteld.

Film- en theaterzaal
Beleef de historie van Heiloo en geniet o.a. in de film-theaterzaal van de beeld- en geluidsopnames die bewaard zijn gebleven. Op verzoek kunnen verschillende films worden gepresenteerd.

75 jaar Vrijheid
Een afwisselende en veelzijdige tentoonstelling met objecten door veel Heilooërs in bruikleen gegeven. Zo is er een communiejurkje te zien dat van parachutestof is gemaakt. Er zijn documenten van verzetsmensen te lezen, je vindt er achtergrondinformatie over de verschillende verzetsmonumenten in Heiloo en een kinderstoel die destijds is geruild voor voedsel. In de gang naar het museum zijn zeven portretten van Heilooërs die in een persoonlijk verhaal vertellen dat je pas echt vrij bent wanneer je kunt zijn wie je bent. Imposant!

Bibliotheek en filmzaal
In de bibliotheek van het museum is de algemene privé-oorlogsverzameling te zien van René Albrink. Terwijl je in de filmzaal de pas hervonden, unieke filmbeelden van de intocht van de Engelsen en Canadezen kunt zien.

Komt dat zien, bewonder en verwonder je.

Foto: Dick Slagter

Historisch Museum Heiloo

Landgoed Willibrordus

Kennemerstraatweg 464
Heiloo

(06) 51 71 83 63

www.historischmuseumheiloo.nl
Datum
dinsdag 1 december 2020
zaterdag 5 december 2020
zondag 6 december 2020
(Elke dinsdagavond, zaterdag en zondag)
Tijden

Dinsdagavond:
19 - 21 uur 

Zaterdag- en zondagmiddag:
14 - 17 uur

Entree

Gratis; koffie en thee staat klaar.
Aanmelden verplicht: historischeverenigingheiloo@gmail.com of 06 - 51 71 83 63

Extra informatie

Na telefonische afspraak ook geopend op andere dagen, bel (06) 51 71 83 63
Groepen na afspraak.