Historisch Museum Heiloo

In Historisch Museum Heiloo zie je via een tijdlijn de geschiedenis van Heiloo, vanaf de 8e eeuw tot 1960, waar enthousiaste gidsen veel over kunnen vertellen. En mocht jij iets over Heiloo en haar geschiedenis weten, dan luisteren de gidsen ook graag naar jouw verhalen.

Expositiezaal
In de expositiezaal vind je (wisselende) exposities over de geschiedenis van Heiloo met o.a.: Landgoed ter Coulster, De Kring van Heiloo, het Huis Nijenburg, de onlangs teruggevonden Sarcofaag van Heiloo, de veilingklok van de voormalige groente- en fruitveiling (gemeentelijk monument). De exposities worden twee- tot driemaal per jaar samengesteld.

De Literaire Kring van Heiloo
De tentoonstelling van De Literaire Kring van Heiloo vertelt het verhaal over een aantal literatoren van de 19de eeuw en over hun verbintenis met Heiloo.

Heiloo-West
Binnenkort wordt de tijdelijke tentoonstelling over Heiloo-West geopend. Een zeer veelomvattende expositie met verhalen, materialen en 55 bijzondere foto’s die gemaakt zijn door leden van de HAF (Heilooër Amateur fotografenvereniging).

Tentoonstelling onderdelen van het boek ‘Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje’
De groei van Heiloo in kaarten, het agrarisch leven van vroeger en ook de nostalgie komt aan bod. Een belangrijke plaats in de tentoonstelling nemen de 55 uitvergrote foto’s van de HAF in. De fotografen laten in hun werk verschillende aspecten van Heiloo zien. De flora, de fauna, de onbekende, de verborgen plekken… het is een feest van ontdekken, kennen en herkennen.

Bibliotheek en filmzaal
In de bibliotheek van het museum zijn boeken over Heiloo te raadplegen. In de filmzaal worden films vertoond die speciaal voor de huidige exposities zijn gemaakt. Bovendien zijn er beelden, foto’s en documenten over de Stolpersteine in Heiloo te zien. Mocht je een film vanuit het archief willen zien, dan kan dit op verzoek.

Komt dat zien, bewonder en verwonder je.

Foto: Dick Slagter

Historisch Museum Heiloo

Landgoed Willibrordus

Kennemerstraatweg 464
Heiloo

(06) 51 71 83 63

www.museumkwartierheiloo.nl
Datum
zaterdag 31 juli 2021
zondag 1 augustus 2021
dinsdag 3 augustus 2021
(Elke dinsdagavond, zaterdag en zondag)
Tijden

Dinsdagavond:
19.00 - 21.00 uur 

Zaterdag- en zondagmiddag:
14.00 - 17.00 uur

Entree

Gratis; koffie en thee staat klaar.
Aanmelden verplicht: historischeverenigingheiloo@gmail.com of (06) 51 71 83 63

Extra informatie

Na telefonische afspraak ook geopend op andere dagen, bel (06) 51 71 83 63
Groepen na afspraak.