Kranenburgh - Lucht

Met een grote thematentoonstelling vraagt Museum Kranenburgh aandacht voor de minst grijpbare, maar meest essentiële voorwaarde voor leven: lucht.

Voor de tentoonstelling Lucht nodigde gastcurator Colin Huizing internationaal spraakmakende kunstenaars uit die met hun installaties, objecten en performances het fenomeen lucht tastbaar maken en bevragen. Een groot aantal werken in de tentoonstelling laat je de schoonheid en essentie van lucht ervaren, maar er zijn ook werken die direct of indirect aandacht vragen voor de bedreigde kwaliteit van lucht in onze atmosfeer, de keerzijde van onze huidige welvaart. Ze duiden op verschillende manieren de tijdsgeest, maar vestigen vooral de aandacht op veronachtzaamde details en maken ons zo bewust van de wereld waarin we leven.

De tentoonstelling die het overgrote deel van Kranenburghs nieuwbouwvleugel beslaat, ontvouwt zich als een spannend parcours door de zalen en laat je lucht zien, horen, voelen en overdenken. 

Kranenburgh - Lucht

Hoflaan 26
Bergen

(072) 589 89 27

info@kranenburgh.nl
www.kranenburgh.nl
Datum
vrijdag 25 september 2020
(t/m 29 november 2020)
Tijden

Diverse. Bekijk hiervoor de openingstijden op de website.

Entree

Klik voor de toegangsprijzen voor volwassenen, kinderen, studentenpas, CJP, Museumkaart, ICOM, Rembrandtpas en Vrienden Kranenburgh

Reserveren verplicht!

Koop online je ticket en reserveer je tijdslot. Kijk, in deze coronatijd, voor de specifieke details altijd eerst op de eigen website van het museum.