Moltelling
De vraag is niet 'Wie is de Mol?', maar 'Waar is de Mol?' tijdens de jaarlijkse Mollentelling. Tel je mee hoeveel molshopen er zijn?
Meedoen aan de Moltelling kan op verschillende manieren. Waarnemingen van mollen of mollensporen, zoals molshopen, kun je op twee manieren doorgeven, afhankelijk waar je het spoor ziet: in de tuin of op een veld of in het bos.
Mol in de tuin, telling
Zie je een mol of molshoop in een tuin? Geef het dan aan via Tuintelling.nl Je kan op deze website ook andere tellingen doorgeven. Belangrijk is dat je doorgeeft:
- Locatie
- Datum
- Type waarneming (molshoop, levende of dode mol)
Mol in het veld of bos, telling
Zie je tijdens bijvoorbeeld je wandeling in het veld of bos een molshoop? Geef het door via Moltelling.nl. Belangrijk is dat je doorgeeft:
- Locatie
- Datum
- Type waarneming (molshoop, levende of dode mol)
- Sta je bij een veld of in het bos met veel molshopen? Maak dan een schatting van het aantal molshopen en voer dit getal in bij ‘Aantal individuen’.
De verzamelde data wordt opgenomen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF).
Mollen
De mol komt op veel plekken in Nederland voor. Omdat je zelden (levende) mollen ziet en omdat we niet weten hoeveel molshopen een mol maakt, is het moeilijk om iets te kunnen zeggen over aantallen. Door de molsporen, zoals molshopen, door te geven krijgen we wel een steeds beter beeld van de verspreiding van de soort. Doe je mee?
Moltelling
De moltelling kan in heel Mooi-Kennemerland
Meer informatie krijg je uitsluitend bij de organisator van dit evenement.
bit.ly/37hROVjZondag 21 februari 2021
(t/m 21 februari 2021)