International Holland Music Sessions (IHMS)

Wil je de grote namen van straks uit de klassieke muziek nu al eens zien en horen? Dat kan deze zomer. The International Holland Music Sessions organiseren decennialang de Summer Academy. Meer dan honderd jonge, zeer talentvolle musici (piano solo, pianotrio, strijkkwartet, cello en viool) uit meer dan veertig landen doen daar aan mee.

De ‘Summer Academy & Festival’ van IHMS strekt zich deze zomer uit van zondag 30 juli t/m zondag 20 augustus. Meer dan 100 topconcerten door ongeveer 125 jonge klassieke musici uit meer dan 40 landen. Onder hen ook een flink aantal Nederlandse jongeren die in dit internationale geweld steevast goed voor de dag komen. Daarnaast zijn er voor de fijnproevers de masterclasses in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar.

De programmering voorziet in concerten in fraaie locaties waaronder openluchtconcerten in onder meer het Bergerbos, de Hortus Alkmaar en aan de boulevard van Bergen aan Zee. En wat te denken van Museum Kranenburgh tijdens Lichtjesavond in Bergen, de familie-, filmmuziek-, matinee- en avondconcerten in de feeërieke Ruïnekerk Bergen en concerten in de historische Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Ook de (familie)concerten in de Dorpskerk Schoorl, Dorpskerk Castricum en de Cultuurkoepel Heiloo zijn niet te versmaden.

Bijzondere aandacht vestigen we op de prachtige locaties verspreid over de provincie Noord-Holland en Friesland met concerten in o.a. Alkmaar, Schermerhorn, Beetsterzwaag, Enkhuizen, Haarlem, Hoorn, Texel, Balk, Terschelling en Vlieland. De moeite waard om met een concertbezoek onze mooie provincie te ontdekken.

International Holland Music Sessions (IHMS)

Ruïnekerk

Raadhuisstraat 1
Bergen

(072) 220 23 10

info@ihms.nl
ihms.nl
Datum
Zondag 20 augustus 2023
(zondag 30 juli t/m zondag 20 augustus 2023)
Extra informatie

De actuele agenda vind je bij IHMS en tickets koop je uitsluitend online bij IHMS