Bezoekerscentrum De Schaapskooi Bergen

Vanuit Bezoekerscentrum De Schaapskooi ontdek je het Noordhollands Duinreservaat ontdekken. Het team van De Schaapskooi helpt je graag bij het uitstippelen van een mooie wandeling. Daarnaast kun je er terecht voor leuke activiteiten, (natuur)producten uit de winkel of voor een kopje koffie.

De Schaapskooi
Vroeger hebben in De Schaapskooi Kempische heideschapen, tijdens het begrazingsseizoen, de nacht doorgebracht. Sinds 2021 is De Schaapskooi een bezoekerscentrum van PWN en graast de schaapskudde dag en nacht buiten (je vindt ze dus niet meer in de stal). Je kunt ze tegenkomen in het natuurgebied. Kijk eens goed rond en... hoor je ze al blaten?

Activiteiten
Regelmatig zijn er activiteiten voor groot en klein. Je vindt ze op de website.

Bezoekerscentrum De Schaapskooi Bergen

Zeeweg 2
Tussen Bergen en Bergen aan Zee

(0251) 66 44 11

deschaapskooi@pwn.nl
www.pwn.nl/bezoekerscentrum-de-schaapskooi
Datum
Zondag 5 maart 2023
(elke woens-, zater- en zondagmiddag open)
Openingstijden

Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag open van 10.00 tot 17.00 uur

Op Koningsdag (27/4), 1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

Entree

Gratis

Extra informatie

De Schaapskooi is goed te bereiken met de fiets of te voet. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Uilenvangerweg. Je vindt deze parkeerplaats aan de N510 vlak na de rotonde richting Bergen aan Zee, rechts bij de Uilenvangerweg, Zeeweg 2 in Bergen.

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar De Schaapskooi. Achter de kaartjesautomaat loopt een bospad dat bij De Schaapskooi uitkomt. Je kunt ook via het fietspad, langs de N510, lopen.