Kasteeltuin Assumburg

In het park Assumburg/Oud Haerlem ligt, achter kasteel Assumburg, een fraaie baroktuin. Op dezelfde plek als 300 jaar geleden is een tuin aangelegd in Frans classicistische stijl. Je ervaart de tuin als een eiland van rust, ruimte en tijdloosheid. 

Schitterende tuin
Kom wandelen in de schitterende tuin, het kleur- en geurrijke rosarium, de rijke boomgaarden en de groente- en kruidentuin met een bijzondere waterput. Flaneer langs de spiegelvijver met fonteinen en strijk neer op een van de bankjes. Je kunt even stilstaan bij het betoverende beeld ‘Het Sabijns Poppenspel’ of even wegdromen in het prieel waar je fantaseert over de liefde, omringd door veel soorten prachtige rozen.

Bezoekerscentrum Het Koetshuijs
Is hèt ontmoetingspunt van de kasteeltuin en Park Assumburg en vind je aan de linkerkant langs het pad vanaf de parkeerplaats richting de tuin. Hier word je gastvrij ontvangen en het is een prettig start- en/of eindpunt van je bezoek. Er is altijd een vers kopje koffie of thee, appelsap uit eigen boomgaard of een ijsje te koop tegen een vriendelijke prijs. 

In het Koetshuijs vinden jaarlijks tal van lezingen, workshops en kleine (muziek)evenementen plaats. Tevens vind je hier allerlei informatie, activiteiten programma’s en plattegronden van fiets- en wandelroutes in de directe omgeving.

Kasteeltuin Assumburg

Tolweg 9 A
Heemskerk

kasteeltuinassumburg.nl
Datum
zondag 24 januari 2021
(hele jaar geopend)
Tijden

Mei t/m oktober:
dinsdag t/m zondag
10.00 - 17.00 uur

November t/m april:
zondag
12.00 - 16.00 uur
andere dagen gesloten

Entree

De entree tot de tuin is gratis.

Extra informatie

Honden en fietsen hebben geen toegang tot de tuin.

De kasteeltuin is rolstoelvriendelijk aangelegd.  

Parkeren: de toegang aan de Tolweg (aangegeven met een groot groen parkeerbord) voert naar het parkeerterrein direct grenzend aan de ingang van de kasteeltuin.