In de voetsporen van monniken en pelgrims

Deze wandeling met historische focus leid je langs een aantal prachtige historische locaties in het Egmondse binnenland. De wandeling begint in Egmond-Binnen bij de Sint-Adelbertabdij. In deze abdij woont al meer dan duizend jaar een gemeenschap van Benedictijner monniken. De eeuwenoude locatie is tevens het startpunt van het Monnikenpad (een onderdeel van deze wandelroute) en ook het pad dat veel monniken voor jou hebben gelopen.

De route leid je vervolgens naar de Adelbertusakker en het Adelbertusputje, een bedevaartsoord waar de monnik Adelbertus het Christendom naar de Egmonden heeft gebracht. Het is de oudste historische locatie van deze route.

Na dit punt gaat de route gedeeltelijk door de duinen verder richting de Slotkapel van Egmond aan den Hoef. Let op dat je een PWN duinkaart bij je hebt voor dit onderdeel van de route. De historische locatie van de Slotkapel is bijzonder te noemen. Naast de eerste bouw in 1229 heeft het een rol gespeeld in onder andere het Spaanse beleg van Alkmaar. Nog een mooi weetje: het uurwerk van de Slotkapel is in 1682 gemaakt door Christiaan Huygens, de bekende Nederlandse wetenschapper.

De route brengt je ten slotte weer terug naar de Sint-Adelbertabdij.

Praktische informatie
Parkeren: Sint-Adelbertabdij

Download de wandeling In de voetsporen van monniken en pelgrims