Spoorzoeken in duin en bos

Wil je niet alleen wandelen, maar liever wandelen met iets actiefs erbij? Dan hebben wij een leuk idee. Spoorzoeken! Ga speuren naar dierensporen en ontdek welke dieren je niet ziet maar er wel degelijk zijn!

Spoorzoeken
Als je op de grond tuurt kijk je niet alleen naar pootafdrukken maar ok naar uitwerpselen en aangevreten voedsel. Op deze manier kan je ontdekken of en welk dier hier voor jou is geweest. Mocht er een laagje sneeuw liggen dan word je uitdaging iets makkelijker, want de sneeuw laat de sporen overduidelijk zien.

In de bossen vind je sporen van dieren zoals kevers en egels. Als je richting kust gaat kom je in de duinen en ook hier vind je sporen van bijvoorbeeld een Schotse Hooglander, wild zwijn of hert. Natuurlijk kun je ook een spoor vinden van een hond, mens of vogel. Wij zijn benieuwd welke sporen jij allemaal vindt tijdens je wandeling.

Zoekkaart diersporen
Bij IVN kun je een zoekkaart (geplastificeerd) kopen. Dat is leuk, dan kun je nog preciezer te werk gaan en onderzoeken of jij vele sporen hebt gevonden.

Spoorzoeken in duin en bos

Mooi-Kennemerland

bit.ly/3itnJGL
Datum
donderdag 30 juni 2022
(Het hele jaar mogelijk)
Tijden

Dit kun je het hele jaar doen.

Deelname

Gratis

Wil je gebruikmaken van de spoorzoekkaart, dan kun je die bij IVN kopen.

Extra Informatie

Maak je de dieren die je ziet niet aan het schrikken? Hou maar afstand, dat is voor beide partijen het fijnst.