IVN - Natuurcentrum Parnassia

Het gebouwtje Parnassia is het vroegere duinmuseum in het Parnassiapark en staat er al ruim 100 jaar. Het is nu een natuurcentrum van IVN Noord-Kennemerland (IVN-NKL) en wordt gebruikt voor onderwijs over de natuur, onder andere voor schoolklassen. Het is tevens uitgangspunt voor excursies in de duinen en het jutten en korren op het strand.

Natuurcentrum
De locatie is geopend als de afdeling IVN-NKL er een activiteit organiseert. Het wordt gerund door de vrijwilligers van de werkgroep Parnassia. Er is een bescheiden expositie over de natuur en de omgeving. In de bibliotheek is een grote verzameling natuurboeken over de flora en fauna van het kustgebied. De doelstelling van dit natuurcentrum is om mensen, jong en oud, bekend te maken met alles wat er in de natuur te zien en te vinden is.

Parnassia
Het gebouwtje Parnassia ligt in het Parnassiapark in de duinen vlak bij het centrum van Bergen aan Zee. Rondom het gebouw ligt een heemtuin met paddenpoel, die het hele jaar vrij toegankelijk zijn.

IVN - Natuurcentrum Parnassia

Parkweg 31
Bergen aan Zee

bit.ly/2UgSLYU
Datum
woensdag 24 april 2024
(elke dag te bezoeken)
Tijden

Geopend als er activiteiten zijn (zie website IVN-NKL). Het Parnassiapark en de heemtuin zijn het hele jaar vrij toegankelijk.

Entree

Gratis

Extra informatie

Raadpleeg de website of er activiteiten zijn.