Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Zuiderzeemuseum Enkhuizen Zuiderzeemuseum Enkhuizen Zuiderzeemuseum Enkhuizen Zuiderzeemuseum Enkhuizen Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Beleef zelf het leven in het Zuiderzeegebied van zo'n honderd jaar geleden. Denk jij soms dat jij het zwaar hebt? Kijk dan maar eens naar het leven van vrouwen in 1919! Grietje moet zorgen voor een huishouden met vier kinderen en een grootmoe. Ze is niet alleen verantwoordelijk voor het huishoudboekje, maar moet ook flink bijverdienen door garnalen te pellen. Zonder humor zou ze een heel zwaar leven hebben… Grietje nodigt je uit in haar huisje om je een inkijkje in haar leven op een kluitje te geven.

Pittige tijden is een grappige, interactieve poppenkastvoorstelling voor alle leeftijden, die speciaal voor het museum wordt gemaakt door de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. Deze voorstelling wordt tijdens de zomervakantie twee keer per week vertoond. Maar er is veel meer...

Vuile handjes
Tijdens weekenden, vakanties en feestdagen kun je in de huid kruipen van een kind uit 1919. Je draait mee in een huishouden van vroeger en dan merk je dat je hiervan best wel Vuile handjes krijgt! Gelukkig is er ook tijd voor kattenkwaad; tijdens de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren loopt er zelfs een echte agent rond… Pas maar op dat je niet wordt betrapt!

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is het hele jaar door geopend. Hierin is een tentoonstelling te zien passend bij het thema van het jaar. Dit jaar is dat 'Kleren maken de vrouw'... of is het 'De vrouw maakt kleren'... Nou bekijk het zelf maar en maak je conclusie.

Buitenmuseum
Het buitenmuseum is weer open en sluit aan het einde van de herfstvakantie op 24 oktober 2021. Je gaat er met de boot naartoe en loopt in een heus dorp rond en waant je terug in vroeger tijden.

Een fantastisch en bijzonder familie uitje!

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Wierdijk 12 - 22
Enkhuizen

(0228) 35 11 11

info@zuiderzeemuseum.nl
www.zuiderzeemuseum.nl
Datum
vrijdag 21 januari 2022
(gehele jaar geopend)
Tijden en prijzen

Bekijk hier alle informatie

Ticket 5% goedkoper online

Extra informatie

Huisdieren niet toegestaan; geleidehonden wel.

De parkeerplaats voor het Zuiderzeemuseum verschilt per seizoen. De ANWB-borden naar en in Enkhuizen verwijzen altijd naar de juiste parkeergelegenheid. Hier vind je alle informatie over route en parkeren.