Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts
Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts

Piet van Wijngaerdt (1873-1964), grondlegger van de Bergense School, moest meer dan honderd jaar wachten op een grote monografische tentoonstelling. Tegenwoordig wordt het beeld van Piet van Wijngaerdt bepaald door de bloemstillevens die hij in de latere fase van zijn leven in grote getale heeft gemaakt en die nog geregeld op veilingen worden aangeboden. Deze werken doen geen recht aan zijn kunstenaarschap en aan de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het expressionisme.

Verborgen topstukken uit privécollecties
​Het werk van Van Wijngaerdt uit zijn topperiode is opmerkelijk krachtig en veelzijdig. Voor de Bergense School geldt dat veel werken in handen zijn van particuliere verzamelaars, waaronder absolute topstukken. Ook in deze tentoonstelling zijn unieke werken te zien uit particulier bezit.

Stedelijk Museum Alkmaar - Piet van Wijngaerdts

Datum
Zondag 12 mei 2019
(t/m 12 mei 2019)
Tijden

Diverse. Bekijk hiervoor de openingstijden op de website.

Entree

Diverse mogelijkheden; raadpleeg de website.

Extra informatie

Rolstoelvriendelijk