In de zomervakantie (zaterdag 10 juli t/m zondag 22 augustus 2021) rijden er drie kustbussen in Mooi-Kennemerland: lijn 866 (Alkmaar-Bergen aan Zee), lijn 868 (Castricum-Castricum aan Zee) en als je iets buiten het gebied gaat: lijn 851 (Den Helder-Petten)

Kaartje kopen
Koop je kaartje vooraf online, reis met je OV-chipkaart of betaal voor je rit in de bus bij de buschauffeur met pin of creditcard. Let op! Familiedagkaarten zijn alleen online te koop.

In geen enkele 'gewone' bus kun je contact betalen, in de Kustbus kan dit wel. 

Fiets of huisdier in de bus?
Kleinere huisdieren mogen in een draagtas, mand of iets dergelijks in de bus worden meegenomen. Een hond mag mee als het dier kort is aangelijnd. Blindengeleide- en andere hulphonden mogen altijd mee, indien de hond een geleidetuig draagt.

Het meenemen van een gewone fiets is vanuit veiligheidsoogpunt niet toegestaan. Een vouwfiets mag wel mee. Er zijn voorwaarden, lees deze op de website van de Kustbus.

Rolstoel
Veiligheid staat voorop. Het is van belang dat de rolstoel vastgezet kan worden. Als jij en je rolstoel niet veilig vastgezet kunnen worden, kan je met deze bus niet worden vervoerd. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van de Kustbus.

Buslijn 868
Deze Kustbus gaat o.a. langs Castricum aan Zee Strand, Bakkum Provinciaal Kampeerterrein (Camping Bakkum) en in Castricum bij De Santmark, Mient en het NS-station.

Lijn 866
De Kustbus tussen Alkmaar en Bergen aan Zee stopt o.a. bij de haltes Bergen aan Zee Strand, Bergen Plein, Hogeschool Alkmaar (t.o. Camping Alkmaar) en Alkmaar NS-Station.

Goed om te weten: als je tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee reist met lijn 166 dan ben je voordeliger uit met je OV-chipkaart.

Buslijn 851
De route gaat o.a. langs: Petten Plein 1945, Sint Maartenszee, het Zwanenwater in Callantsoog, Callantsoog Centrum, Julianadorp aan Zee, Den Helder Huisduinen/Strand, het Noordwest ziekenhuis en het station in Den Helder.

Meer informatie
Wil je meer weten? Kijk dan op de website van de Kustbus

Buslijnkaart
Wil je weten waar de Kustbus rijdt? Download dan hier de Kustbuskaart met het lijnennetwerk.