De Runxputte bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

De grootste Mariale bedevaartplaats in Nederland is Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Aan het eind van de 14e eeuw vond een boer op zijn land een Mariabeeld. Hij nam dit mee naar huis, maar op miraculeuze wijze keerde het Mariabeeld terug naar de plaats van vinding.

Rond dezelfde tijd raakte een schip in nood voor de kust ter hoogte van Heiloo. In zijn nood bad de schipper tot God. Hij hoorde boven het gebulder van de golven en het geraas van de wind een heldere vrouwenstem die zei: "Als ge mij gaat eren zal de wind gaan keren." De schipper herkende de stem van de Godsmoeder en beloofde zich voor haar verering in te zetten. Veilig aan land gekomen kwamen de beide verhalen bij elkaar en de plaats voor de bouw van de Genadekapel was daarmee gevonden.

Runxputte
Wij kunnen ons voorstellen dat de plaats je niet bekend is: Heiloo is geen Lourdes, geen Fatima of Kevelaer. Toch vinden vele tienduizenden mensen per jaar hun weg naar dit zes hectaren groot oord, met zijn Genadekapel en Runxputte (Mariabron), omgeven door een bid- en bezinningspark.

Groepen, groot en klein, komen naar Heiloo te bedevaarten. De meeste bezoekers zoeken hierbij hun eigen weg. De grote Mariale feestdagen zijn natuurlijk een trekpleister, maar zelfs op grauwe en kille winterdagen weten mensen hun weg naar het genadeoord te vinden.

Wees welkom!

De Runxputte bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

Hoogeweg 65
Heiloo

olvternood.nl
Datum
zaterdag 23 januari 2021
(Het gehele jaar geopend)
Openingstijden

08.30 - 19.30 uur

Entree

Gratis

Extra informatie

Op diverse dagen is er iets te DOEN. Bekijk hier de agenda.

Honden niet toegestaan.