Connexxion
Connexxion verzorgt het openbaar vervoer per bus. De Nederlandse Spoorwegen (NS) regelt de treindienst. In ieder treinstation, Castricum (buslijn 164), Heiloo (buslijn 408) en Alkmaar (buslijn 165 en 166) is er een aansluiting naar Mooi-Kennemerland. Om je uitstapje te plannen kun je het beste gebruikmaken van de reisplanner 9292.

Buurtbus
Naast de zogenaamde grote bussen van Connexxion rijden de achtpersoonsbusjes van de Vereniging Buurtbus Bergen die met ruim 100 vrijwilligers het openbaar vervoer verzorgt tussen de dorpen van de gemeente Bergen: Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Groet en Camperduin met aansluitingen op Castricum, Heiloo en Alkmaar.

Dagen en tijden
De Buurtbus rijdt op maandag t/m zaterdag (op zon- en feestdagen rijdt de Buurtbus niet).

Maandag t/m vrijdag: van 8.00 uur tot 18.00 uur.
Zaterdag: van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Tarieven
Je kunt gebruikmaken van je OV-chipkaart of koop je kaartje bij de buschauffeur (alléén pin, bankpas of creditcard).

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis.

Huisdieren in een mandje o.i.d. op schoot en blindengeleidehonden hebben geen vervoersbewijs nodig. Voor alle overige huisdieren dient een kaartje te worden gekocht.

Meer informatie over tarieven vind je hier.

Achtpersoonsbusjes
Er zijn drie achtpersoonsbusjes met aangepaste instaphoogte en dubbele instapdeur. Ze zijn voorzien van airco en bieden voldoende ruimte voor je bagage.

Helaas zijn de bussen niet toegankelijk voor een elektrische rolstoel (wettelijke verboden), wel zijn ze geschikt voor reisrolstoelen, rollators en kinderwagens.